Kniha Nevšední gurmán
Kuchařka pro zdravé tělo i duši
Kniha je propojením teorie a praxe, vědeckých poznatků a osobní zkušenosti. Čtenář možná překvapeně zjistí, jak mnohé teorie vědy, která ve výživě obvykle opatrně doporučuje od každého trochu, ve skutečnosti směřují ke stravě v její přírodní, neupravené formě, kterou se živili naši předkové ne před 1000 lety, ale před 10 000 lety a dříve.
Navrch více než 170 receptů - námětů, jak tvořit báječné, zdravé, pestré a především chutné pokrmy z přírodních, tepelně nezpracovaných a u nás dostupných potravin a dalších 50 receptů na jídla kombinovaná - sestavovaná dle zásad dělené stravy a částečně syrová, pro ty, kteří náhlé změny jídelníčku neradi.
MUDr. Jiří Lyer, jež se dlouhá léta zabývá problematikou dětské gastro-enterologie a výživy (20let byl krajským ordinářem dětské gastroenterologie) o knize Nevšední Gurmán napsal:
"Knížka je velmi dobře a zasvěceně napsaná, kapitoly dobře sestavené. Také spektrum předpisů široké a s důrazem na zdravou výživu. Kniha vysoce přesahuje průměr dnešních publikací o této problematice. Nezbývá než pogratulovat a popřát hodně štěstí."
Jiří Lyer, Santé
V Praze, dne 30. 7. 2013